Zaujímajú vás Rusovce?
Tvorte s nami Rusovské noviny

Rýchle novinky

11.09.2010 - 13.09.2010

Rímske hry 2010

24.08.2010

Upozornenie!
Sklamanie
16. marca 2010 (Autor: mabo)

Do Rusoviec sme sa nastahovali pred dvomi rokmi. Este vtedy sme si s manzelom hovorili, ze Rusovce maju sobreho starostu, ktory nedovoli bez hlavu vystavbu ale naopak sa snazi udrzat zelen, ktora je pychou tejto casti Bratislavi. Zial dnes mame uplne iny nazor . Potvrdila nam to aj dnesna reportaz v televiziz Markiza, konkretne o niceni stromov Pri gastanovej aleji. To sapan starosta nechal bud pekne uplatit, alebo uplne priusiel o rozum, alebo aj to aj to.

Aký je Váš názor?

Názory (20)

Spravne! Co sa trapite pre par stromov, ved sa vysadia nove a tie po case dorastu! Co sa trapite pre p.Farkasovskeho alebo starostu, aj po nich budu dalsi (neprijemni?) ludia! Hlavne ze sa Rusovce rozrastu smerom do lesa a co najblizsie k jazeram a za par rokov budeme mat domceky priamo na brehu s vlastnou sukromnou plazickou ako je to na Kosariskach za Rovinkou! To sa este len bude dobre, priam skvelo v Rusovciach byvat! :o)
Preskočili ste tuším na inú tému.
Diskusia by mala byť podložená argumentami, aby niekam smerovala.
Čo sa týka ďalšieho stavania, pozrite si územný plán ktoré plochy sú určené na zastavanie. Každá zmena musí byť schválená poslancami a prerokovaná s verejnosťou. Takže Vám odporúčam sledovať územný plán, a naštudovať veci, kým stratíte kľudný spánok a výmyslami budete zaťažovaťokolie.
Nie len ja, ale veľmi, veľmi veľa ľudí by protestovalo proti stavaniu pri jazerách.

K téme Gaštanov, viete, mne to pripadá pokrytecké.
Veď cez korene gaštanov ide elektrika k domu Farkašovských, telefón voda, nehovoriac o chodníku a dobre to vedia. Denne jazdia po ceste , ktorá je nad koreňmi gaštanov. My bývame, tak čo nás po ostatných.
Ak sa pokazí nejaká prípojka k domu p. poslanca a príde bager a rozkope pol aleje, aby to vedeli opraviť, to už problém nebude.
Ich káble a prípojky gaštanom nevadia.
Gaštany treba chrániť (očkovanie považujem za správnu cestu) a podľa mňa myslieť ako ich obnovovať, aby sme alej nechali potomkom. Treba urobiť odborný posudok na stromy a začať.
Ale toto je len robenie cirkusu.

Lebo už je všetkým jasné, že s ochranou tých stromov to nemyslí rodina Farkašovských úprimne. Len ich používajú ako nástroj ako sa dostať do funkcie. Cez ľudí, susedov,ktorých sa snažia takto manipulovať.
Je to naozaj smutne, ked niekto pouziva manipulaciu v akejkolvek forme - na dosiahnutie ciela. V konecenom dosledku ludia nie su potom statni, ked tak konaju...
No takze sme od nezmyselneho rozsirovania zastavby spat u Farkasovskych!?! Fakt tu kazdy komunikuje o svojom! Niektori o tom, ze takto sa dostaneme k zastavaniu jazera ako je to na Kosariskach v Rovinke, zastavajme si vsetko okolie, lesy a prirodu naokoli (ved naco nam to bude ked sme aj tak cely den vo firme!?), hlavne ze sa rozrastame a dostaneme vacsie prispevky na obyvatela zatial co niektori opakovane o zlych susedoch ako napr. o F.!
Nerobime dramu z "par" podkopanych stromov na aleji, ked ich mozme vyrubat 5 a hlavne ked to treba lebo su nebezpecne ale skor zo zbytocneho a neopodstatneneho rozsirovania sa na ukor lesa, lesoparku a okolitej prirody!Ked o par rokov zistime, ze sa nemame kde kupat lebo nie je pristup k jazeram tak budu problemy gastanov vyznievat dost banalne! PS.Sukromne problemy je lepsie si osobne vydiskutovat a neutocit v kazdom prispevku!
Presne taketo argumentami podlozene informacie som mal na mysli..

Mate konkretne poznatky o tom, ze sa schvalila nejaka vystavba pri jazerach?
Ak ano, poslite a ja budem prvy ktory pojde vynadat nasim poslancom.
Pretoze kazdu zmenu uz. planu musia schvalit poslanci a musi byt aj odprezentovana verejnosti studia pred schvalenim.

Ak nemate, je to presne to , o com som hovoril, sirenie sprostosti.

Co sa tyka gastanov, jednoznacne treba tie nezachranitelne cim skor vyrubat a nahradit novymi, nech stihnu narast, kym doziju dalsie. A takto postupne obnovit celu alej.
A netreba z toho robit politiku ako doteraz.

Sprevádzajú ma od narodenia, mali sme ich u mojej babky a boli ešte staršie, než tie v Rusovciach. Poskytovali nielen v horúcom lete blahodárny tieň, ale aj čistý vzduch, lebo práve tieto stromy produkujú vraj 4xviac kyslíka, než ostatné. A na jeseň potravu pre lesnú zver. Aj kvôli nim sme sa prisťahovali do Gaštanky. My sme tu stavebné parcely neurobili a gaštany i problémy s nimi sme zdedili nič netušiac. Ale to neznamená, že nám majú byť ľahostajné. Veď sú súčasťou nášho života a pomáhajú nám dýchať. Zaslúžia si, aby sme sa k nim podľa toho správali.
Pani Farkasovska, ved su prispevky, kde hovorite, ze do politiky ste sa dostali cez gastany a cez ne sa tam snazite aj udrzat.
A vy ste sa na Gastanku nikdy nenastahovali, vy doteraz mate trvaly pobyt v Petrzalke, kde hrate svoju vlastnu hru poslankyne v Miestnom zastupitelstve v Petrzalke a poslankyne na meste.
Kedze Vas tam nezvolili s Martinakovou anilen do zupy, da sa predpokladat, ze naraz vam budu dobre aj Rusovce.
N ULICI UZ MAME STAVKY, ZE VAS MANZEL POJDE ZA STAROSTU A VY ZA POSLANKYNU SEM A DO MESTA, CIZE PO PETRZALKE POJDETE ZACHRANOVAT RUSOVCE.
STAVME SA!!!!!!!
Hry asi hráte skôr Vy. Možno s Rusmi/nick máte podľa plagátu Obsaďme Rusov - ce, žeby ste ich už obsadili?/, možno s Rusovcami...Ja na hry a účelové zavádzanie čas nemám. Ani na hlúpe stávky. To, že ma práve gaštany vtiahli do politiky, lebo som sa musela začaťstarať o veci, o ktoré sa mal starať niekto iný, platený z našich spoločných peňazí - myslím tým MČ - zrátajte tým, ktorí sa nestarali. Pre Vás je politika evidentne viac, ako pre mňa a vidíte ju všade. Prečo nekandidujete na starostu Vy? Myslíte, že svojimi invektívami niečomu pomôžete? Prečo ste radšej neprišli na brigádu v Gaštanke alebo pred týždňom pri Rusovskom jazere? Mohli sme sa tam o mnoho konštruktívne porozprávať. A iste by sa ste sa dozvedeli viac, ako cez Rusov...
My sme sa zasa stavili opacne.
On ma slusny prijem v Tv, skor ona pojde za starostku :)
pani vybuchly poslanecke prijmy.
Preto teraz aktivita a ociernovanie.
Ved ochvilu uvidime.
pamatajte...
...nebuďte trápny...Po prvé, očierňujete Vy. Po druhé, naučte sa aspoň pravopis. Dve hrubky na 6 riadkoch...Po tretie - koľko podľa Vás zarába poslanec VÚC? Nezavádzajte. Radšej zvádzajte, ide máj...

Ok.
Takze stavka znie:
kto bude kandidovat na starostu?
On, alebo ona?
A co chcete vyhrat
no predsa dobrú/ého starostu s bledou tvárou a čiernymi úmyslami
a este s maskou sv. Anto/s/na
alebo sediveho starostu z telky, medialneho maga.. vela reci skutek, utek.
aj my sme sa stavili o dobre sampanske, ze obava o Rusovce nebude uprimna zo strany petrzalskej poslankyne farkasovskej a jej manzela.

...a to sampanske kupte v Rusovskej restauracii
Tam nemaju take dobre originalne sampanske, to je pajzel. Moet je v hre.
No vazeny ,diskutujete tunaozaj uzasne:-) zaujimave kazdy je mudry ale len tu ked ide o rusovce,je to "dedina" aka uz nebude ,treba sa pricinit osobne a nie tu polemizovat co a ako..je tu vela pristahovalcov ,ktory si brania len to svoje a pred domom si nevedia ani len pozametat ved to nie je ich ,zahradky maju pekne upravene ale zeby si chodniky ocistili od buriny a bordelu! kazdy musi prispiet na ochranu prostredia aj zelene nie len cakat ze sa to urobi samo! pozdravujem novych "rusovcanov" ktory len vecer zaplnaju cesty autami lebo kazdy ma minimalne 2 auta doma,a clovek nemoze ani len cez cestu prejst a to este nie su vsetky domy postavene ako to tu bude vyzerat a 2-3 roky jedna katasrofa!
ĆÍTAL SOM V RUSOVSKÝCH NOVINÁCH, ŹE NOVÉ ZASTÁVKY MHD SA UŹ BUDU POUŹÍVAŤ. NIE JE TOMU TAK ALE ZATO V PREDSTIHU SA ZRUŚIL PRECHOD PRE CHODCOV PRI GAŚTANOVEJ ALEJI. TO MÁME PRELETOVAŤ CEZ CESTU? KTO TO TAK NAPLÁNOVAL? PREĆO TO MEŚKÁ?
Na zaklade vyjadrenia Krajskeho uradu pre cestnu dopravu a pozemne komunikacie Bratislava, musel byt prechod pre chodcov Pri gastanovej aleji zruseny este pred kolaudaciou novovybudovanej krizovatky pred Novou farmou, ktora sa nachadza cca 100 metrov od starych (ale este funkcnych) zastavok Pri gastanovej aleji. Toho casu su na tejto krizovatke Nova Farma uz umiestnene nove zastavky a je tam vyznaceny novy prechod pre chodcov. Kolaudacia krizovatky Nova farma je naplanovana na 22.7.2010. Dopravny podnik prislubil cca do piatich dni po kolaudacii krizovatky sfunkcnenie novych zastavok, pricom stare budu definitivne zrusene.
Kedze komunikacia Balkanska je cesta I. triedy, spravcom tejto komunikacie je magistrat hl. mesta Bratislava - OCH, to znamena, ze vsetky upravy riadi sam magistat hl. mesta Bratislavy - OCH spolu s Krajskym uradom pre cestnu dopravu a pozemne komunikacie Bratislava. Krajsky úrad pre cestnu dopravu a pozemne komunikacie Bratislava nesuhlasil z hladiska dopravnej bezpecnosti s variantom dvoch prechodov pre chodcov v takej kratkej vzdialenosti od seba.

Zuzana Červenáková
sekretariát MÚ MČ Bratislava - Rusovce

Šetríme čas
Prihláste sa a nebudete musieť vyplňovať svoje menoa budete mať svoju fotku.
Prihlásenie

Pridať komentár

Upozorniť ma na nové reakcie
Made by TRIAD Advertising | Powered by SIMPLE WEB