Zaujímajú vás Rusovce?
Tvorte s nami Rusovské noviny

Rýchle novinky

10.02.2012 - 11.02.2012

Zápis detí do 1. ročníka ZŠ

27.01.2012 - 27.01.2012

Futbalistický ples 2012

Späť na článok »

Diskusia

Dobry den, myslim si, ze ze spristupnenie kostolou v rusovciach nie je take jednoduche ,pretoze nie su financie alebo respektivne dostatok na to aby sa urobili mreze aby ludia z okolia alebo navstevnici RUSOVIEC mohli nazriet do prietoru kostola,MC zatial ani len nenavrhla financny prispevok.ludia a hlavne mladi ludia nemaju zaujem ani len kostol v nedelu navstivit,kostol nema poriadne kdo upratat a ked chcu obcania dat dieta na prve svate prijmanie alebo pokrstit, len vtedy upracu aj to frflu a potom uz kostol nenavstivia .tu si treba klast otazku "krestania" kde ste preco len zabava ,disco a pod.aj tu treba ruku k dielu prilozit nemyslite?.
Kostol ma uz niekoľko dní mreže - vo vchode - a pre navstevnikov je mozné pozrieť si jeho interiér.
no to je už len terno, pozerať do kostola cez mreže. skutočne hodné takejto obce. kostol je v normalnom svet na to aby si tam clovek posedel, pomodlil a nie cumakovat na vnutro kostola cez mreze, vsak pan farar. a noviny maju riesiť veci ktoré ludi trapia a nie taketo hovadiny
Pisete, ze kostol je v normalnom svete nato, aby si tam clovek posedel a pomodlil sa, ale vy nevidite kolko vandalov prichadza do rusoviec a nicia vsetko co mozu? Tam kde je kostol otvoreny su aj sluzby a ludia , ktori zabezpecuju , aby sa nic z neho neukradlo a neposkodilo. Riskovali by ste tunajsi barokovy oltar? Riskovali by ste dalsie vzacne artefakty, ktore su tam? Mreza pomaha , zvlhnuty kostol sa konecne vetra a turisti a navstevnici mozu vidiet sakralnu pamiatku. Namiesto vdaky, ze sa nieco deje kritizujete. No ludia, ktori su kriticiki, nie vzdy su aj tvorivi, borit, neznamena aj stavat.
a čo bráni tomu aby aj u nás takéto služby vznikli ? vôľa, peniaze .....
Dokonca v Albánsku ,kde som navštívila kat.katedrálu zasvätenú sv.Štefanovi bol voľný prístup a služba.Nachádza sa v nej turínske plátno ....
Nie ,neriskovala by som nič čo by mohlo histórii a občanom obce poškodiť ,ale myslím si že :
o verejný poriadok našej Mč sa starajú policajti slúžiaci na okrskovej stanici BA-Petržalka ,okrem priameho výkonu služby je poriadok ževraj monitorovaný kam.systémom -to som sa dočítala na www.msp.bratislava.sk
Sú platení z daní nás pracujúcich a vznikli na základe zákona ako poriadkový útvar - v normálnom svete začlenenom do európskych štruktúr kam SR PATRÍ !!! (a to je spomínané ALBÁNSKO len potenciálnym kandidátom do EU)
sa mreže na kostol nehodia
Nehovoriac o tom ,že tam je tlmené svetlo ,aby meditáciu nenarúšalo denné svetlo -no čo už tam uvidíte z toho interiéru ?

Pridať komentár k článku

Upozorniť ma na nové reakcie

Ďalšie články z kategórie

Made by TRIAD Advertising | Powered by SIMPLE WEB